Spletne prevare - Flik aplikacija

Spletne prevare - Flik aplikacija

Prejeli smo obvestilo, da se pri določenih slovenskih bankah pojavlja »phising« oziroma spletne prevare pri uporabi Flik aplikacije. Vsled navedenega vas prosimo za previdnost pri odpiranju povezav, ki jih prejmete iz neznanih razlogov. Spodaj je primer prevare, kjer vas obvestijo o določeni aktivnosti in s klikom na povezavo lahko postanete žrtev spletne prevare.

V primeru, da uporabniki prejmete neobičajno elektronsko sporočilo s strani svoje banke ali nekoga drugega, ki ga niste pričakovali, ne odpirajte povezave v sporočilu. V primeru dvomov se glede legitimnosti sporočila lahko pozanimate pri svoji banki. V primeru, da ste kliknili na povezavo in na lažni spletni strani vnesli svoje podatke, nemudoma kontaktirajte svojo banko.

Lažna sporočila lahko posredujete na SI-CERT na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., nato pa jih čimprej izbrišite.

Več informacij o spletnih prevarah lahko najdete na spletni strani https://www.cert.si/ ali na https://www.varninainternetu.si/