Kaj je brezstično plačevanje?

To je plačevanje brez fizičnega kontakta med plačilno kartico in POS terminalom. Za izvedbo take transakcije morata biti tako plačilna kartica kot POS terminal opremljena s t.i. NFC (Near Field Communication) tehnologijo. Navadno gre za plačila manjših vrednosti, brez dotika in vnosa osebne PIN številke. Plačila večjih vrednosti je potrebno potrditi z vnosom PIN številke.

Za plačilo, do vključno 50,00 evrov, na POS terminalu na prodajnem mestu v Sloveniji od 01.06.2022 ne bo več potreben vnos PIN številke.

Katere kartice Primorske hranilnice so opremljene z brezstično tehnologijo in kako jih prepoznate?

Z brezstično tehnologijo so opremljene vse kartice, ki jih izdaja Primorska hranilnica Vipava d.d.. Prepoznavne so po tem, da so izdelane na karticah s prenovljeno grafično podobo in opremljene z znakom  za brezstičnost.

PHV kartica MasterCard PHV kartica MasterCard
PHV kartica MasterCard PHV kartica MasterCard
Prva uporaba brezstične kartice

Vsaka prva uporaba brezstične kartice mora biti stična. To pomeni, da je potrebno kartico, ne glede na višino zneska, vstaviti v režo POS terminala in transakcijo potrditi z vnosom osebne PIN številke.

Kje lahko plačujete brezstično?

Brezstično plačilo lahko opravite na POS terminalih, ki so opremljeni z znakom  za brezstično plačevanje z brezstičnimi karticami.

Kako poteka brezstično plačilo?

Po potrditvi zneska s strani prodajalca kartico prislonite k POS terminalu na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in plačilo je opravljeno. Če gre za nakup večje vrednosti, je potrebno vnesti še osebno PIN številko.

Kaj storiti v primeru, ko je brezstična transakcija zavrnjena?

Če je brezstična transakcija zavrnjena, lahko zahtevate, da se transakcija opravi stično – kartico vstavite v režo POS terminala in transakcijo potrdite z vnosom osebne PIN številke.

Zaporedni nakupi s skupno vrednostjo nad 25 evrov

Po več zaporednih brezstičnih transakcijah brez vnosa PIN številke je potrebno opraviti stično transakcijo ne glede na vrednost trenutnega plačila. Vsaka stična transakcija ponastavi števec skupne vrednosti brezstičnih nakupov na 0. Stične transakcije so tudi vsi dvigi gotovine na bankomatih.

Dodatna varnost pri zaporednih brezstičnih transakcijah brez vnosa PIN-a

Po več zaporednih brezstičnih transakcijah brez vnosa PIN številke je potrebno opraviti stično transakcijo ne glede na vrednost trenutnega plačila oz. brezstično transakcijo, za katero je potrebno vnesti še PIN številko. Vsaka stična transakcija z vnosom PIN številke ponastavi števec skupne vrednosti brezstičnih nakupov na 0, brezstična z vnosom PIN številke pa le v primeru, ko je presežena kumulativa 100 EUR.

Ali je brezstično plačevanje varno?

Začetki brezstičnih plačil segajo v leto 2003, v Evropi pa se brezstična plačila uporabljajo že 5 let. Ker gre za kriptiran prenos podatkov med brezstično kartico in POS terminalom, je ta edinstven za vsako posamezno transakcijo. Zlorabe doslej še niso bile zaznane. Sicer pa na procesnem centru Bankart budno spremljajo uporabo vseh kartic in zaznajo vse odstope od nakupovalnih vzorcev.

Prijava izgube ali zlorabe kartice

Ob izgubi ali kraji kartice vas prosimo, da se nemudoma obrnete na servisni center Bankart na telefonsko številko 01 / 583 41 83. Tam vam bodo usposobljeni delavci pomagali pri reševanju problemov.