Hranilnica je pri ugotavljanju in preverjanju kreditne sposobnosti kreditojemalca ali solidarnega poroka dolžna opraviti vpogled v sistem SISBON.

Za ponudbo pokličite komercialno službo na tel. (05) 3664-512, lahko pa jim tudi pišete na info@phv.si.

SISBON je Slovenski informacijski sistem bonitet komitentov, ki bankam, hranilnicam ter drugim pravnim osebam omogoča medsebojno izmenjavo in obdelavo podatkov o komitentih – fizičnih osebah.

Vzpostavljen je z namenom učinkovitega ocenjevanja in obvladovanja kreditnega tveganja pri kreditodajalcih, vzpodbujanja politik in ukrepov za odgovorno kreditiranje ter vzdržno zadolževanje in preprečevanje prekomerne zadolženosti fizičnih oseb. Podatki iz sistema SISBON služijo kot informacija pri ugotavljanju kreditne sposobnosti za potrebe odobritve posla (kredita, dovoljene prekoračitve sredstev na transakcijskem računu, odobritev limita po kreditni kartici). V SISBON se vpogleduje tudi pri sklepanju poroštva FO/FO (fizična oseba/fizični osebi ali FO/PO (fizična oseba/pravni osebi).

Fizične osebe lahko do lastnih podatkov dostopajo prek spletne ali mobilne aplikacije » Moj SISBON«. Pravice fizičnih oseb glede podatkov, ki se obdelujejo v sistemu SISBON (pravica do seznanitve, pravica do popravka podatkov) so opisane na spodnji povezavi, pod zavihkom Za fizične osebe – Pravice komitentov.

Upravljalec sistema je Banka Slovenije.

Več o SISBON

Bančništvo naravnano vašim potrebam

Obiščite katero izmed naših poslovalnic ali pa nam pošljite sporočilo. Naša ekipa strokovnjakov in svetovalcev vam bo z veseljem pomagala pri vaših vprašanjih.

Pišite nam

Na naš elektronski naslov nam pošljite sporočilo, kadarkoli in kjerkoli. Svetovalec bo nanj odgovoril v najkrajšem možnem času.

Naše poslovne enote

Naše poslovalnice najdete v številnih mestih jugozahodne in osrednje Slovenije. Preverite, katera vam je najbližja in nas obiščite.

Sedež hranilnice

Glavni trg 15
5271 Vipava
(05) 366 45 00
info@phv.si

Poiščite najbližjo poslovalnico

Nasveti in priporočila

Vas zanima več o spletnem bančništvu, osebnih ali poslovnih financah ali morebiti o finančni varnosti? Spremljate naš blog in odkrijte uporabne nasvete za lažje upravljanje vaših financ.